Natuurwandelingen maken creatief

BAARN – Wandelen in de natuur is goed voor de hersenen en helemaal als je dit doet zonder elektronische apparaten mee te nemen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.

 

Femke Doorenspleet’s insight:

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk dat je alles wat je tegenkomt post op facebook of twittert. Het liefst met een foto erbij. Maar al die social media leiden ook wel behoorlijk af. Om creatiever te kunnen denken en ruimte in je hoofd te scheppen helpt het om een wandeling te maken in de natuur. Zonder telefoon natuurlijk.

Maar is het nu het afstand nemen van alle electronische apparatuur die ruimte schept in je hoofd of toch het wandelen door de natuur?

Om hier een duidelijk beeld van te krijgen zou je eigenlijk zelf de natuur in moeten gaan en het moeten testen. Toch denk ik dat als je al twitterend, whatsappend en facebookend de natuur in gaat het effect minder groot is.

Aan de andere kant werkt het kijken naar een plaatje van een mooi natuurbeeld ook ontspannend. Dus als je nu een mooie foto maakt van wat je onderweg tegenkomt, dan kunnen je FB vrienden en twitter volgers ook even lekker ontspannen achter hun computer.

Maar dat is natuurlijk niet het doel. Dus wil je echt optimaal gebruik maken van alle positieve effecten die de natuur je brengt, laat je dan niet afleiden en geniet gewoon van wat je ziet.

See on www.nu.nl

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail